Accidente sau infractiuni la regimul rutier

avocat adrian georgescu pitesti 3

In cazul aparitiei uni eveniment rutier nedorit,fie ca sunteti autorul sau victima ,va stam la dispozitie cu expertiza in domeniu de peste 15 ani.Actiunea poate fi una penala sau civila in raport de implicatiile,consecintele accidentului.Victimele sau mostenitorii au dreptul de despagubiri morale si materiale de la societatea de asigurare la care este incheiata polita de sigurare fie in dosarul penal ,fie pe cale separata printr-o actiune separata.
Daca sunteti in situatia in care sa fiti cercetat pentru producerea unui accident rutier,in calitate de aparatori, putem fi un sprijin in stabilirea celui care se face vinovat total sau partial ,calitatea initiala de autor se poate modificata pe parcusul cercetarilor in functie de probele ce sunt administrate .Vinovatia trebuie stabilita dincolo de orice dubiu iar rolul nostru,in calitate de aparatori, este acela de a oferi consultanta,asistenta clientului care se bucura de o prezumtie e nevinovatie pana la pronuntarea une solutii penale sau civile definitive.
Infractiunile rutiere au o pondere insemnata in numarul de cauze penale inregistrate pe rolul Parchetelor si ulterior a Instantelor de judecata.
In cazul in care sunteti cercetat pentru savarsirea unei fapte de aceasta natura ,este important sa aveti alaturi un profesionist al dreptului care sa va apere drepturile in toate etapele procesului penal.
Cele mai frecvente infractiuni prevazute de legislatia penala sunt:
Conducerea unui vehicul sub influena alcoolului sau a altor substante

Se considera sub influenta alcoolului ,conducatorul unui vehicul care s-a stabilit ca avea o imbibatie alcoolica de peste 0,80g/l alcool pur in sange.Concentratia de alcool se stabileste prin prelevarea de mostre biologice in cadrul unitatilor sanitare avizate in acest sens.O concentratie sub acest prag de 0,80 g/l alcool pur in sange face ca fapta sa nu existe in sfera ilicitului penal ci eventual in cea a ilicitului contraventional. Legea stabileste o pedeapsa cu amenda sau cu inchisoarea de la 1 la 5 ani.
Cu acceasi pedeapsa se sanctioneaza si persoana aflata sub influenta unor substante psihoactive.

Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice

Legiuitorul sanctioneaza aceasta fapta chiar mai aspru decat conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante ,pedeapsa fiind de la 1 la 5 ani fara posibilitatea aplicarii alternative a amenzii.

Conducerea unui vehicul fara perms de conducere

Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere se sanctioneza de Codul penal la art 335 cu inchisoarea de la 1 la 5 ani.
Se sanctioneaza si persoana care detine un permis de conducere insa la momentul respectiv il avea retras saua nulat sau avea suspendat dreptul de a conduce,pedeapsa fiind de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
Cu acceasi pedeapsa se sanctioneaza si cel care incredinteaza vehiculul unei persoane care se afla in cele doua ipoteze de mai sus.

Ma poti contacta oricand

Sunt la dispozitia ta atunci cand ai nevoie si astept sa discutam telefonic despre nevoile tale.